Ontmoeten in vrijheid

“Stel je voor”

Op een morgen tijdens een kerkdienst zitten 300 mensen bij elkaar. Ze worden verrast door een man met een bivakmuts op, die een geweer met zich mee draagt. Hij roept: “Blijf zitten als je voor je geloof een kogel door je lichaam wilt krijgen.” Meteen vluchten de meeste van de aanwezigen. Van de 300 blijven er niet veel over. De man, neemt zijn bivakmuts af en zegt tegen de dominee: “OK dominee. Ik heb alle huichelaars ontmaskerd! Nu kunt u met uw dienst beginnen. Ik wens u nog een mooie dag toe.” Hij draait zich om en vertrekt.

Hopelijk maken wij nooit een dergelijke inval mee.

We leven in een land waar men vrijuit mag geloven. Het is niet al- tijd even makkelijk, maar we worden tenminste niet opgepakt, om- dat we gelovig zijn. Dit gebeurt wel in een aantal andere landen. Vroeger was ik me er niet van bewust hoe andere christenen lijden. Ik wist er wel van, maar het raakte me niet echt. Tegenwoordig is dat wel anders. Geregeld, wanneer ik eraan denk, bid ik voor deze mensen. Zo kan ik ze het meest helpen. Een manier om hen te bemoedigen, is door ze een kaartje te sturen. Verschillende organisaties faciliteren dat.

Sta jij er bij stil dat je in een vrij land leeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spector

Spector

Spector

Spector