Stenen op de weg

Stenen

Stenen. Je vindt ze overal. In Afrika hebben ze me aardig geïrriteerd (ik was zendelingskind in Burkina Faso). De wegen lagen er vol mee en aangezien ik ervan hield om met grote snelheid te fietsen, moest ik er erg voor uitkijken. Om snel ergens te komen, kun je het beste over een glad wegdek rijden. Ik heb soms wel eens gedacht om op eigen initiatief de hobbels en de kuilen van de weg die ik altijd nam te vereffenen. Dat zou echter wel betekenen dat ik er tijd en energie in zou moeten steken. Ik heb het dus nooit gedaan.

Ook op het geestelijk vlak zijn er stenen en kuilen, die onze weg moeilijker maken. Er zijn veel kleine obstakels die ons hinderen om baanbrekend te zijn. Om deze geestelijke weg te vereffenen moet je er ook tijd en energie voor beschikbaar stellen. Samen met God kun je dan zoeken naar de stenen. Hij weet ze wel te vinden.

Sommige zaken, kom je vaker op je weg tegen en laat je bewust liggen. Je vindt het eigenlijk wel best zo. Je raakt er zo mee vertrouwd, je weet dat het er is, je hoeft er niet meer op te letten, je beschouwt het niet meer als obstakel. Toch is alles wat op je weg is, wat er niet hoort een obstakel. Hoewel je je er langs manoeuvreert, heb je toch snelheid verloren. Dat is jammer. Bovendien is een weg met allemaal stenen niet mooi om te zien. Dat is geen koninklijke weg.

Afgelopen week heb ik zo’n zaak waar ik mee vertrouwd was geraakt en waarvan ik niet meer besefte dat het eigenlijk een obstakel was, uit de weg geruimd. Het was zwaar tillen en waarschijnlijk zal ik bij het voorbij gaan er nog wel eens aan denken, maar ik heb het met God gedaan en nu voel ik me vrijer dan eerst. Ik weet dat ik nu daadkrachtiger ben. De weg is hersteld!

Dit doet me nu trouwens denken aan Psalm 139:23,24. Daar staat:

Doorgrond mij, God, en ken mijn hart, peil mij, weet wat mij kwelt, zie of ik geen verkeerde weg ga, en leid mij over de weg die eeuwig is.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

Herken jij stenen op je weg? Wat doe jij er mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spector

Spector

Spector

Spector