Vallen en opstaan

Vallen en…

Vallen doet zeer!
Daar zullen de meesten het mee eens zijn.
Het krenkt de trots. Dat zullen velen ook beamen. Kortom, we vallen liever niet.

Opgroeiende kinderen vallen geregeld om vervolgens even later op te staan. Opstaan is goed, want je moet vooral de moed niet verliezen. Het is belangrijk optimistisch te blijven en door te gaan.

Het is goed te groeien en je te ontwikkelen. Er is dus niks mis met geestelijk volwassen willen worden. Aan de andere kant vraagt Jezus ons wel om te worden als een kind. Ons geloof moet worden als dat van een kind.

Kinderen accepteren denk ik sneller dan volwassenen, dat sommige dingen niet te snappen zijn. Ze hoeven (na een bepaald stadium) niet zozeer te weten hoe iets werkt, als het maar werkt.

Een ander eigenschap van kinderen is, dat ze soms erg vrijmoedig zijn. Daarnaast hebben ze een rotsvast vertrouwen in hun helden. Laatst hoorde ik in een preek, dat we niet alleen “in God moeten geloven” maar vooral “God moeten geloven”.

Heb jij een dusdanige relatie met God, dat je hetgene wat je van Hem hoort gelooft? Hoor je überhaupt wat van Hem? Kijk eens in Jeremia 33:3, als je wilt weten hoe je wat van God kunt horen en dan lees je gelijk wat voor antwoorden je kunt verwachten. Jaren geleden heeft mijn jeugdleider dit vers met me gedeeld. Ik geloofde het en vertrouwde erop dat God het waar zou maken. Na mijn dopen heb ik keer op keer gemerkt dat de waarheden die in de Bijbel staan ook nu nog van toepassing zijn.

Vallen…
Daar hoef je niet bang voor te zijn, als je in Gods handen bent. Ik houd niet van falen, maar heb sinds enige tijd het motto dat ik liever veel fouten maak en daar keer op keer van leer dan dat ik nooit fouten maak en nooit iets leer. Ik geloof dat God me beschermt terwijl ik fouten maak. Ik verkondig nu niet, dat je verkeerde dingen moet doen. Dat is een heel andere zaak. Wat ik bedoel, is dat we niet bang moeten zijn om te vallen. Uiteraard kun je ook leren zonder eerst iets fout te doen, hoor. Wat belangrijk is, is dat je dicht bij God blijft. Hij stuurt je dan, door middel van de Heilige Geest.

Ik schreef net, dat kinderen vrijmoedig zijn. Wij mogen ook vrijmoedig voor God komen. Wij zijn Zijn kinderen en erfgenamen. Dankzij Jezus en in Zijn naam mogen we God alles vragen. Bidden helpt! Dat kan ik verzekeren. Worden alle gebeden op onze manier verhoord? Nee.

Het gebied in het geloof waar ik het meest val, is gebed. Daar kan ik het meest teleurgesteld raken, daar wordt mijn geduld op de proef gesteld, daar wordt mijn vertrouwen op de proef gesteld. Waarom ga ik door met bidden? Om deze reden: God werkt door middel van gebed. Vraag me niet waarom

[wees als een kind], maar God heeft ervoor gekozen om vele dingen dankzij gebed uit te voeren.

Opstaan…
Dat is als kind één van de geweldigste dingen. Je kunt weer verder. Je kunt er weer voor gaan. Telkens kom je verder, voordat je weer valt. Verder komen wil iedereen. Je stelt doelen, je maakt plannen. Is je doel uiteindelijk bij de Vader aan te komen? Ik hoop eigenlijk dat je Hem vraagt nú naast je te komen staan. Wanneer je dan valt, staat Hij naast je en strekt Hij Zijn hand uit om je te helpen opstaan. Waarom zorgt God er niet voor dat je nooit valt? Dat is weer zo’n vraag waar ik geen antwoord op heb.

Ga met God en groei in God.
Ik wens je Gods rijke zegen toe.

In welke situatie ervoer je dat God je hielp met opstaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spector

Spector

Spector

Spector